KOŠARKA

Uskoro ćemo objaviti ostajem li na klupi BiH

Duško Ivanović o našoj reprezentaciji

Autor:E. JESENKOVIĆ

23.1.2015

Duško Ivanović i Košarkaški savez Bosne i Hercegovine uskoro će saopćiti odluku o tome da li će nastaviti saradnju i na predstojećem Evropskom prvenstvu, objavila je zvanična internetska stranica Evropske košarkaške federacije (FIBA Europe).

U tekstu se navodi da je Ivanović napustio selektorsku klupu BiH nakon prošlogodišnjih kvalifikacija za Eurobasket, ali se pretpostavlja da bi trebao ostati na ovoj poziciji i na završnici EP-a u septembru ove godine u Francuskoj.

Trofejni crnogorski stručnjak i aktuelni trener grčkog euroligaša Panathinaikosa potvrdio je da je ostalo da se riješi još samo nekoliko detalja, iako javno ne želi govoriti o temama koje su još sporne.

- Odluke još nema, ali mi smo u kontaktu i nadam se da će sve dobro završiti. Uvijek sam govorio da ako je KSBiH zadovoljan i ako sam ja zadovoljan, nema razloga da ne ostanemo zajedno - rekao je jučer Ivanović.

Na pitanje kada bismo mogli očekivati konačni odgovor, 57-godišnji stručnjak je rekao: "Nisam samo ja taj koji donosi odluku, nego mi, ali mogu potvrditi da će se to uskoro desiti. Bilo kakav stav ovisi o obje strane".

Ivanović je kroz kvalifikacije prošao bez poraza, jer je naša selekcija savladala po dva puta i Island i Veliku Britaniju. Na završnici EP-a BiH očekuju dueli u grupi A sa domaćinom i aktuelnim prvakom Francuskom, te Rusijom, Poljskom, Finskom i Izraelom.

O šansama da se BiH izbori za jedno od četiri mjesta koja iz grupe vode u osminu finala, Ivanović je izjavio: "Svaki tim koji izbori Eurobasket ima kvalitet i svi, kao i reprezentacija BiH, vjeruju da mogu proći u drugu rundu. Ne bojim se nikoga, vjerujem da moj tim može igrati protiv svakoga. Za mene ne postoji superioran rival sve dok to ne dokaže na parketu".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.