KOŠARKA

Teletović je počeo s tretmanom i dobrog je duha

Menadžer Netsa Billy King posjetio našeg asa u bolnici

Autor:E. J.

24.1.2015

Nakon što je zbog zbog otežanog disanja i slabosti košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirza Teletović tokom susreta u Los Anđelesu između njegovih Brooklyn Netsa i domaćih Clippersa prevezen u lokalnu bolnicu, gdje mu je dijagnosticirano da boluje od plućne embolije, oglasio se i generalni menadžer Netsa Billy King.

- Naše misli su s Mirzom i njegovom porodicom. Veoma smo sretni što je naš medicinski tim, zajedno sa lokalnim osobljem u Medicinskom centru Kalifornija u Los Anđelesu, uspio dijagnosticirati problem.

Posjetio sam Mirzu, dobrog je duha i počeo je s tretmanom i oporavkom. Što s tiče košarkaške strane, ispitat ćemo opcije koju su nam na raspolaganju - saopćio je King.

Plućna embolija je bolest koja može imati i fatalan ishod, no zahvaljujući brzoj intervenciji ljekara, Mirzino stanje je stabilizirano, a zbog neophodnih terapija on će pauzirati do kraja tekuće NBA sezone. Procjenuje se da će proces liječenja trajati najmanje šest mjeseci.

Mirza će do daljnjeg ostati na liječenju u Los Anđelesu, dok ne dobije dozvolu ljekara da se vrati u Njujorku, gdje mu se nalazi porodica.

U 40 ovosezonskih nastupa u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi, 29-godišnji Jablaničanin bilježio je prosjek od 8,5 poena i 4,9 skokova za 22,3 minute u dresu njujorških "Mrežica".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.