KOŠARKA

Ferhatbegović šakom udario Atića u glavu

Bura nakon susreta između Sparsa i Bosne

E. J.

26.1.2015

Gradski derbi između košarkaša Sparsa i Bosna-Royala u dvorani Skenderija okončan je fizičkim obračunom između igrača dva kluba!

Kako smo saznali, delegat je evidentirao sukob koji se desio po završetku susreta, odnosno potez domaćeg igrača Mahira Ferhatbegovića, koji je, kako je delegat naveo, pesnicom udario u glavu košarkaša Sparsa Edina Atića!

U izvještaju se još dodaje da je Atić, inače naš juniorski reprezentativac, pao na parket od siline udarca. Još teži incident spriječili su čelnici dva kluba, koji su razdvojili igrače, ali je nesumnjivo da će ono što se prije toga desilo, povući disciplinske sankcije, od novčanih pa možda i do suspenzije.

To, međutim, nije bio jedini negativni detalj susreta, u kojem su Sparsi pobjedom od 72:68 zadržali maksimalni učinak u Prvenstvu Bosne i Hercegovine, kao jedini tim s omjerom od 15-0.

Krilni centar Damir Krupalija dobio je, naime, u jednom duelu udarac u glavu i vrat, zbog čega je bivši reprezentativac BiH napustio parket i više se nije vraćao u igru.

- Udarac je bio veoma snažan, Damir je u jednom momentu skoro izgubio svijest. Ukazali smo mu pomoć u svlačionici i bit će mu potrebno nekoliko dana da se oporavi - rekao nam je Amer Salihagić, dugogodišnji fizioterapeut Bosne i naše reprezentacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.