KOŠARKA

Sloboda na prekretnici

Tuzalci gostuju kod Bosne

E. M.

31.1.2015

Nakon pobjede u Bileći, OKK Sloboda je na još jednom gostovanju.Tuzlake čeka težak susret,jer se i sarajevska Bosna nalazi u nezavidnom položaju.Ali, ukoliko Tuzalci žele da zadrže šansu za Ligu 6.onda se pobjeda i u Sarajevu nameće kao imperativ. Mogu li Tuzlaci do druge uzastopne pobjede, s kojom bi imali veće šanse za samu završnicu.

- Još jedna prekretnica za nas. Pobjeda iz Bileće dobit će na značaju ako pobjedimo Bosnu. Doboro se pripremamo i idemo na pobjedu. Bit će teško, u to nema sumnje.jer je Bosna u posljendjim utakmicama podigla formu i igra sve bolje.- kaže Damir Mulaomerović, trener Slobode.

kada je riječ o izostancima, za Tuzlake to više i nije vijest.Navikao je stručni štab da u svakoj utakmici izostane po nekoliko važnih košarkaša,a tako će biti i u Sarajevu.Neće igrati Grošić,Pilavdžić,Gajić i Latifagić

- Momci su zaista dobro radili, raspoloženi smo i nadamo se dobrom rezultatu.Svjesni su situacije i ako ponovimo dobru igru iz Bileće,možemo se nadati pozitivnom ishodu,- kaže Mulaomerović, čiji je tim u prvom dijelu sezone bez većih problema savladao Bosnu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.