KOŠARKA

OKK Sloboda se priprema za utakmicu protiv trebinjskog Leotara

Nakon dvije pobjede u gostima

E.M

3.2.2015

Kada je bilo najpotrebnije, košarkaši Slobode izvukli su posljednji atom snage i s dvije vezane gostujuće pobjede, potvrdili da imaju znanje i kvalitet da se domognu pete pozicije.

Nakon Bileće, slavili su i u Sarajevu protiv Bosne. Iako su im se davale minimalne šanse u obje ove utakmice, Tuzlaci su nannajbolji način demantovali glasine.

Taktičkim planom trenera Damira Mulaomerovića, Tuzlaci su nadmudrili svog domaćina, a streteg OKK Slobode smatra da je ovo jedna od boljih utakmica njegovog tima.

- Moji igrači odigrali su zaista odlično u Sarajevu protiv Bosne u izuzetno teškoj i jako važnoj utakmici za obje ekipe. Maksimalno koncetrisanom igrom kako u odbrani tako i u napadu, prezadovoljan sam njihovim pristupom i ponosan sam. Posebno mi je drago zbog publike koja je napunila malu dvoranu Skenderije jer su uživali u odličnoj i borbenoj utakmici. Bilo je interesantno i drago mi je da smo se odužili na neki način našim navijačima -  kaže Mulaomerović.

S dvije pobjede, Sloboda se nije odrekla pete pozicije i plasmana u pley-off. Već u subotu, Tuzlake očekuje derbi i to u svom Mejdanu,u kojem će gostovati trebinjski Leotar.

- Imamo obavezu da odigramo što bolje,ali i da potvrdimo dva trijumfa iz prethodnih utakmica. Leotar je nanio prvi poraz Sparsima i to dovoljno govori o kakvm je protivniku riječ. Kvalitetni su na svim pozicijama, dobro su uigrani i bez obzira na sve, bit će to teška utakmica za nas – istakao je Mulaomerović.

Kapiten Miodrag Tanasilović je u Sarajevu odigrao odličnu utakmicu, ali ne treba zanemariti ni učinak ostalih igrača, koji su svojim angažmanom doprinjeli da se ostvari važna pobjeda.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.