KOŠARKA

Čampara: Imamo ekipu za velike stvari

Svaka bh. reprezentacija ima barme po jednog igrača koji spada među najbolje u Evropi

Fena

3.2.2015

Omladinske košarkaške selekcije Bosne i Hercegovine već nekoliko godina nastupaju u evropskoj ''A'' diviziji. U svakoj od bh. reprezentacija nastupa barem jedan igrač koji u svojoj generaciji spada među najveće talente Evrope.

Kadetska selekcija BiH trenutno nastupa na veoma jakom turniru u Turskoj. Reprezentativci BiH igraju sjajno i mnogima se predviđaju sjajne košarkaške karijere, saopćeno je iz OKK Spars. 

Jedan od njih je i Sani Čampara, član OKK Spars koji bilježi odlične partije na turniru u turskoj Konyji. BiH je nakon tri odigrane utakmice upisala pobjede protiv Njemačke, Srbije i Kine, a Čampara ističe da su u taboru bh. očekivali uspjeh.

- Prije početka turnira visoko smo postavili ciljeve jer smo već na treninzima uvidjeli da imamo ekipu za velike stvari, a ove tri utakmice su to potvrdile. Zadovoljan sam svojom igrom, ali najbitnije je da pobjeđujemo - rekao je mladi košarkaš.

BiH, koja zauzima prvo mjesto u A-grupi, danas će igrati susret četvrtog kola protiv Turske, a sutra protiv Italije.  

Čampara ističe da ekipa razmišlja o susretima s Italijom i Turskom, ali i o samoj završnici turnira. 

- Cilj nam je da predstavimo svoju zemlju u što boljem svjetlu i da uđemo u finale. To je jedini način da svijetu pokažemo da BiH postaje velika sila u košarci - dodao je bh. reprezentativac. 

Očekuje da će u narednom periodu dobiti šansu da zaigra za prvi tim sarajevskih Sparsa, te da mu prelazak iz omladinske u seniorsku košarku neće predstavljati prevelik problem. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.