KOŠARKA

Drugi otkaz Mikiću, odlazi i Sokolov

Zeničani će otpustiti čak dva centra

V. B.

3.2.2015

Zenički Čelik, posljednjeplasirani tim Lige 12 BiH za košarkaše, odlučio je danas ponovo otpustiti krilnog centra, Srbijanca Dejana Mikića, te Makedonca Tomcha Sokolova.

Mikić je, na insistiranje bivšeg trenera Mladena Jojića, bio otpušten i prije dvije sedmice, ali je nakon raskida ugovora s Jojićem pozvan da pomogne ekipi da izbori opstanak. Međutim, ispostavilo se već na gostovanju kod bilećkog HEO-a kako Mikić nije sanirao povredu niti je fizički spreman, pa je ponovo otpušten.

Sa Sokolovom se još pregovara oko uslova raskida, ali ni on neće sutra s timom putovati u Srebrenik na gostovanje na kup-utakmicu protiv Gradine. Ponovo neće biti ni playmakera Armina Avdibegovića, koji zbog problema s leđima nije igrao ni u Bileći.

Ukoliko uskoro ne počnu pobjeđivati, košarkašima Čelika mogle bi uskoro biti kresane i plaće, koje su redovne i za bh. prilike više nego solidne. Prije Mikića i Sokolova, klub se, sredinom prvog dijela sezone, razišao s Crnogorcem Mikom Golubovićem i Sarajlijom Eldinom Čamdžićem, a u pauzi je ekipu napustio još i domaći košarkaš Nebojša Anđelić.

Sve igračke, ali i trenerske promjene, nisu donijele očekivana poboljšanja, pa je Čelik sa skorom 4-12, koliko imaju i Bosna Royal i Varda HE, i najozbiljniji kandidat za ispadanje iz lige. U njihovom slučaju povratak u A1 ligu FBiH. Tim su ove sezone vodili treneri Nedžad Hodžić, Ahmed Muminović, Jojić i, sada, ponovo Muminović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.