KOŠARKA

Košarkaši Slobode vezali četvrti trijumf

Važna pobjeda Tuzlaka

Autor:E. M.

15.2.2015

Košarkaši Slobode ostvarili su izuzetno važnu pobjedu na gostovanju. Sa 72:60 slavili su nad Vardom u Višegradu i ova pobjeda i dalje ostavlja ekipu iz Mejdana u utrci za plasman u samu završnicu. Iako su ih na neki način već prežalili, Tuzlaci su se digli iz pepela, a trener Damir Mulaomerović je pronašao pobjedničku formulu.

Ostvarena je četvrta uzastopna pobjeda, a treća zaredom u gostima, koja sada ostavlja dovoljan prostor da u nastavku sezone tim iz Tuzle rješava sam svoju sudbinu. Izabranici trenera Mulaomerovića su ponovo bili na visini zadatka na "vrućem" gostovanju u Višegradu.

- Moram čestitati svojim momcima, koji su odigrali utakmicu na vrhunskom nivou. Pobjeda je “teža” ako vam kažem da smo igrali bez Hasandića od 8. minute zbog povrede i Markovića koji nije ulazio u igru. Tanasilović je odigrao kapitenski, niz dobrih partija produžio je Jurković, vrhunski je bio Džambić, Sarajlić također, Hrnčić je pogađao u veoma bitnim mimentima. Rekli smo da idemo utakmicu po utakmicu i toga ćemo se držati. Slijedi Kakanj i već smo okrenuli misli ka toj utakmici - kaže  trener tuzlanskog tima, Damir Mulaomerović.

S obzirom da će novu utakmicu zaigrati tek za dvije sedmice, to će biti dobra prilika da se ekipa odmori, osvježi i konsoliduje za nastavak sezone, koji će biti vrlo značajn za tuzlanske košarkaše.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.