KOŠARKA

Jusuf Nurkić jedini nedodirljiv

Denver Nuggetsi spremni za igračke razmjene

E. J.

16.2.2015

Jusuf Nurkić jedini je nedodirljiv, odnosno jedini je košarkaš u aktuelnom sastavu Denver Nuggetsa kojeg se klub ne želi odreći uoči isteka roka za igračke razmjene u NBA ligi, prenose američki mediji.

Prema više izvora, doskora su takav status imali i plejmejker Ty Lawson i krilni centar Kenneth Faried, na kako se bliži kraj roka za razmjene (19. februar), i ova se dva imena sve više spominju u mogućim kombinacijama za trejd.

Navodno se za Lawsona, trenutno drugog asistenta najjače svjetske košarkaške lige (prosjek 10,1 asistencija po meču), zainteresirani Boston Celticsi, koji su već obavili preliminarne razgovore sa klubom iz Kolorada.

Generalni menadžer Nuggetsa Tim Connelly nedavno je najavio da će biti veoma aktivan na tržištu, uključujući i razmjene igrača. Na takav stav definitivno su utjecali slabi rezultat Denvera koji je praktično bez šansi da se domogne plasmana u plej-ofa Zapadne konferencije (sa omjerom od 20-33 trenutno su 10.).

Jedna od rijetkih svijetlih tačaka u Nuggetsima je upravo naš centar Nurkić, koji je u svojoj debitantskoj sezoni izborio status status startera i zbog kojeg je Rus Timofey Mozgov, koji je bio prvi centar ekipe, početkom januara trejdovan u Cleveland Cavalierse.

Sa prosjekom od 17,2 minute, sedam poena, 6,3 skoka i 1,3 blokade 20-godišnji Jusuf (212 centimetara) među vodećim je debitantima lige, a prema ESPN-ovoj naprednoj statistici čak je i najuspješniji među "rookiejima" ove sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.