KOŠARKA

Čelik, Abeceda i BH Start predstavljaju ZDK

Pred start Lige mladih košarkaša i košarkašica

V. B.

18.2.2015

Muška kadetska i juniorska selekcija OKK Čelik, zatim muška pionirska selekcija Abecede i ženska kadetska selekcija BH Starta, bit će predstavnici Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) u Ligi 10 BiH za košarakše i košarkašice, koja starta ove subote.

- Svaka utakmica u Ligi 10 je ujedno derbi - istakao je danas na press konferenciji trener juniora Čelika Omer Fajković, koji je dodao da će se sa trenerom prve ekipe Ahmedom Muminovićem pokušati usaglasiti da četvorica juniora koji su pri prvom timu igraju ovu ligu. To su Ibrahim Durmo, Mirza Begagić, Haris Genjac i Asmir Hadžić, dok će kadetski reprezentativac Semin Burko te i Ahmed Begić, kao dva najperspektivnija kadeta, biti registrovani i za kadetsku i seniorsku ekipu.

Predsjednik Stručnog savjeta Košarkaškog saveza BiH i osnivač KK Abeceda i ŽKK BH Start Behudin Bajgorić ističe da će njihov cilj biti stvaranje igrača, a ne kluba koji bi se takmičio u seniorskom rangu.

press-kosarka3

Foto: J. Hadžić

- Mi se, iskreno, nismo ni nadali da ćemo se plasirati u konkurenciji pionira, jer smo u Ligi ZDK dobili najkavalitetniju ekipu Kengura. Naš najperspektivniji pionir Adis Zec u dva meča protiv Kengura postigao je 95 koševa (57 u odlučujućem meču, op.a.) - napominje Bajgorić, koji dodaje da, osim razvoja individualnih potencijala, nemaju velike ciljeve što se tiče pionirskog tima.

Što se tiče kadetkinja, cilj im je osvojiti prvo mjesto, jer su, kaže, prošle godine s istom ekipom, koja je bila godinu mlađa, bili osvojili treće mjesto.

Kadeti Čelika protiv Pariza

Kadetska selekcija glavnog francuskog grada Pariza, koja se nalazi na pripremama u našoj zemlji i u sklopu kojih će igrati i protiv sarajevskih Sparsa i Koša, sutra će u 14 sati u Gradskoj areni u Zenici odigrati kontrolnu utakmicu protiv kadeta Čelika. Bit će to prilika za nade Čelika da se okušaju s fizički dominantnim rivalom, te što bolje spreme za subotnji start u Ligi 10 protiv Širokog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.