KOŠARKA

Zenički rukometaši moraju dobiti Vogošću

Nakon kiksa i poraza Čelika kod Konjuha

Autor:V. B.

18.2.2015

Nakon neočekivanog kiksa i poraza u prošlom kolu kod Konjuha u Živicama, rukometaši Čelika više nemaju pravo na kiks ako žele ostvariti cilj o osvajanju prvog mjesta. Predsjednik kluba Pane Škrbić kazao je kako je subotnji meč protiv Vogošće i svojevrstan navijački referendum o Čeliku.

- Dobra posjeta znači da Grad želi RK Čelik na tronu. Ako posjeta bude slaba, znači da nema podrške Grada za naše planove - kazao je danas na press-konferenciji Škrbić, koji dodaje da o nastupu povrijeđenih Aldina Mehinovića i golmana Jasmina Hadžihasića odlučuje klupski ljekar.

skrbic-basic-begagic-cosic1

Foto: J. Hadžić

- Imali smo sve uslove da odigramo dobro, ali od druge minute meča, kada se povrijedio Mehinović, sve je krenulo nizbrdo. Naglašavam da imaju iskusan tim i da igraju dobro. Mi imamo dva povrijeđena igrača, Mehinovića i golmana Hadžihasića, a ako budemo igrali bez njih morat ćemo svi uložiti dodatne napore za pobjedu - ističe trener Adnan Bašić, koji smatra da neće biti lako ni protiv Vogošće, koju su jesenas porazili u gostima.

Mlado krilo Haso Ćosić, koji je sa 9 golova bio najbolji protiv Konjuha, vratio se u Čelik upravo iz Vogošće.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovdje, a što se tiče utakmice sa Vogošćom, očekujem veliko zalaganje svih nas i pobjedu. Potrebna nam je i velika podrška publike sa tribina - kaže Ćosić. Susret se igra u subotu, 21.februara, sa početkom u 19 sati.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.