KOŠARKA

BOSH U PROBLEMIMA KAO TELETOVIĆ NBA zvijezda hospitalizirana zbog sumnje u plućnu emboliju

Krilni igrač aktualnog NBA doprvaka Miami Heata

Autor:A. Vr.

20.2.2015

Krilni igrač aktualnog NBA doprvaka Miami Heata Chris Bosh prebačen je u bolnicu zbog sumnji da ima plućnu emboliju, te bi mogao propustiti ostatak sezone ukoliko se pretragama pokaže kako se u njegovim plućima nalaze krvni ugrušci.

- Naše misli su sada prvenstveno usmjerene prema Chrisu i njegovom zdravlju. On je u dobrim rukama i pozitivno razmišlja. Za sada je prerano za bilo kakve špekulacije o njegovom stanju, objavio je trener Heata Erik Spoelstra, prenose američki mediji.

Porukom podrške bivšem saigraču putem Twittera se javio i ponajbolji košarkaš današnjice, aktualni član Cleveland Cavaliersa LeBron James.

- Volio bih da sam uz tebe u ovom trenutku kako bih ti ispričao vic ili nešto prisno, samo kako bih ti odvratio misli od onoga kroz što prolaziš! Ali, znam da si čvrst i da ćeš se vratiti bolji no ikad, poručio je James Boshu s kojim je u protekle četiri sezone u dresu Heata svaki put stizao do finala doigravanja, te osvojio dva naslova prvaka (2012, 2013).

Tokom karijere Bosh je deset puta nastupio na All-Star utakmici, a ove je sezone prosječno postizao 21.1 poen i imao 7.0 skokova.

Podsjetimo, ranije ove godine plućna embolija dijagnosticirana je i i kapitenu naše reprezentacije Mirzi Teletoviću, članu Brooklyn Netsa, koji će zato propustiti ostatak sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.