KOŠARKA

Trnovčević: Drago mi je što se Mahmutović prepoznao

Menadžer našeg NBA košarkaša Jusufa Nurkića

Redakcija

6.3.2015

Enes Trnovčević, menadžer našeg NBA košarkaša Jusufa Nurkića, o najavi Mahmutovićeve tužbe kaže:

- Hvala mu što mi razbija monotoniju penzionerskih dana, samo neka mi javi da li me tuži sudu ili preko Facebooka. Savjetujem mu da pregleda sve svoje izjave pa razmisli ko tu ima više materijala da koga tuži, on mene ili ja njega.

Što se tiče tužbe protiv Jusufa, u Nurkićevom saopćenju izrečene su samo činjenice, a to je da je iz Lige mladih izbačeno više ekipa, ali ne prema kriterijima, te da su čelnici Saveza pričali da je Liga besplatna, a na kraju se ipak plaćala kotizacija. Njegovo ili neko drugo ime nisu ni spominjani u saopćenju, ali meni je drago da se Mahmutović u njima prepoznao - rekao je Trnovčević, koji ne može shvatiti da je neko u stanju tužiti Raziju Mujanović.

- Raza je takvo ime naše košarke da ni Mahmutović ni ja ne možemo stati u istu rečenicu kad se spomene njeno ime. Sramotno je da je jedna takva osoba eliminirana iz naše košarke i da se protiv nje podnose tužbe.

Sebe ne opravdavam u sukobima, jer ne izbjegavam konflikte, ali nikad nisam čuo da je neko imao sukob sa Razom. Ona je i igračka i moralna veličina - rekao je Trnovčević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.