KOŠARKA

O Nurkiću bi trebao odlučivati i narod?!

Novi “biser” Haruna Mahmutovića

R. S.

8.3.2015

Taj čovjek ne miruje. Tek što je postao hit izjavom da je sudu tužio legendu bosanskohercegovačke i svjetske košarke Raziju Mujanović, nadolazeću NBA zvijezdu Jusufa Nurkića i njegovog menadžera Enesa Trnovčevića te nekoliko medija, između ostalih i "Dnevni avaz" (krivih, valjda, što ne razmišljaju njegovom glavom), Harun Mahmutović pobrinuo se za novi “biser”.

U razgovoru za agenciju Fena generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine izjavio je, naime, da bi o nastupu Jusufa Nurkića za reprezentaciju BiH na Evropskom prvenstvu u Francuskoj u septembru trebao, između ostalih, odlučivati i - narod?!

Bole ga neistine

- Privatno su me zaboljele neistine koje je Nurkić objavljivao putem medija i zbog toga ću ga tužiti, ali s druge strane, moji privatni problemi ne trebaju da se nađu na putu reprezentaciji tako da neću biti na putu Nurkićevom nastupu za reprezentaciju BiH.

Ukoliko ga selektor, igrači i ovaj narod žele vidjeti u dresu BiH, neću se tome protiviti - rekao je Mahmutović za Fenu.

Šteta je samo što Mahmutović ovu izjavu nije podrobnije obrazložio, pogotovo kako je zamislio da se narod izjasni o Nurkiću, da li bi trebalo raspisati referendum, organizirati telefonsko glasanje ili, pak, slati mailove na adresu KSBiH...

Zavrtanje ruku

Najnovijim istupom Mahmutović, na žalost svih ljubitelja bosanskohercegovačke košarke, samo dodatno uništava ono pozitivno što je do sada napravio i odaje dojam osobe koja će žrtvovati sve, pa i dobrobit reprezentacije, da bi nahranio vlastitu sujetu u obračunu sa svima onima koji ne slijede slijepo njegov put i kojima je, kao nekada Bosninom sekretaru Stjepanu Grubniću, uvrtao ruke u prostorijama Saveza ili ih javno diskreditirao (najnoviji slučaj rukometaša Eldara Memiševića, koji se, ni kriv ni dužan, našao na udaru Mahmutovića, koji ga je optužio da je prodao državu?).

Što je najtužnije, čini se da ni u samom Savezu ne postoje ni volja ni raspoloženje da se Mahmutoviću ukaže na brljotine koje pravi, odnosno da mu se predoči spisak poslova koja su u domenu generalnog sekretara ili, pak, izlazna vrata KSBiH!

Upitan ostanak Ivanovića

Mahmutović je rekao i to da crnogorski stručnjak Duško Ivanović, aktuelni trener grčkog Panatinaikosa, koji je s klupe vodio najbolje bh. košarkaše u kvalifikacijama za Eurobasket, želi voditi BiH i u Francuskoj, ali da je njegov uvjet da se reprezentaciji na vrijeme osiguraju kvalitetne pripreme i kontrolni mečevi.

- Duško Ivanović nije upitan na selektorskoj poziciji BiH, postavlja se pitanje da li ćemo njemu i ekipi uspjeti osigurati kvalitetne pripreme na osnovu kojih možemo pretpostaviti da će se moći nositi s ostatkom ekipa u Francuskoj. Ako u tome ne uspijemo, onda nam ne treba Ivanović na poziciji selektora, a to je i njegovo mišljenje. Veliki je profesionalac i zaljubljenik u košarku, koji nije došao u BiH da uzme pare niti ga mi možemo platiti onoliko koliko vrijedi - rekao je Mahmutović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.