KOŠARKA

Razija Mujanović nominirana za Kuću slavnih FIBA-e

Svjetska košarkaška federacija objavila

E. J.

10.3.2015

Svjetska košarkaška federacija (FIBA) objavila je imena kandidata za prijem u Kuću slavnih FIBA. Fantastična je vijest da se na ovoj listi, koja se može pronaći na zvaničnoj internetskoj stranici FIBA-e, među nominiranima nalazi i Razija Mujanović.

Legendarna bosanskohercegovačka košarkašica (48), koja je tri puta bila proglašena za najbolju igračicu Evrope (1991, 1994, 1995) te pet puta osvajala titulu klupskog prvaka Starog kontinenta, nalazi se u krugu od 98 kandidata među kojima su i Dejan Bodiroga, Predrag Danilović, Aleksandar Đorđević, Žarko Paspalj, Marija Veger-Demšar (Srbija), Michael Jordan, Magic Johnson, Jerry West (Sjedinjene Američke Države), Sarunas Marciulionis (Litvanija), Juan Antonio San Epifanio (Španija), Detlef Schrempf (Njemačka), Rik Smits (Holandija), Vladimir Tkatchenko (Ukrajina), Peter Vilfan, Jure Zdovc (Slovenija)… Od dresa reprezentacije BiH nekadašnja igračica tuzlanske Slobode, sa kojom je 1989. osvojila Kup evropskih šampiona, te niza svjetskih klubova oprostila se 2008. godine.

Odluku o tome ko će postati novi član Kuće slavnih, FIBA će objaviti u julu, dok će ceremonija prijema biti obavljena u septembru, tokom završnice Evropskog prvenstva za košarkaše u francuskom Lilu.

Iz naše države, u Kuću slavnih FIBA-e 2007. godine su izabrani Mirza Delibašić i Dražen Dalipagić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.