KOŠARKA

Nenad Marković napravio najveći uspjeh u historiji Trabzona

Probojem na finalni turnir Eurochallenge kupa

E. J.

13.3.2015

Nenad Marković odveo je košarkaše Trabzona na finalni turnir Eurochallenge kupa, trećeg po snazi kontinentalnog klupskog takmičenja, što je najveći uspjeh u historiji turskog kluba.

Tim našeg trenera, nekadašnjeg bosanskohercegovačkog selektora i reprezentativca, u dva je meča četvrtfinala eliminirao ekipu Saratova. U drugom susretu, u ruskom Saratovu, Trabzon je slavio sa uvjerljivih 100:73, a naš reprezentativni centar Andrija Stipanović imao je osam poena, sedam skokova, šest asistencija i dvije blokade za pobjednički tim. U prvom susretu Trabzon je slavio sa 94:88.

markovic-trabzon-78

Slavlje igrača i trenera Trabzona

- Čestitam mojim igračima, prešli smo dugačak put da bismo se plasirali u završnicu. Naš je cilj trijumfovati i na završnom turniru - rekao je Marković, čiji će tim na završnici, sa još tri kluba, igrati krajem aprila.

Nenad je Trabzon preuzeo u novembru, kad je ekipa bila prikovana za začelje tabele, sa samo jednom pobjedom u sedam kola. Sad se već bore za plej-of, trenutno drže osmo mjesto u jednoj od najjačih evropskih liga sa omjerom od 10-11.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.