KOŠARKA

NBA Cleveland na krilima Jamesa izjednačio polufinalnu seriju protiv Chicaga

Mnogo bolja igra

Fena

7.5.2015

Košarkaši Clevelanda sinoć su na krilima ponajboljeg košarkaša današnjice LeBrona Jamesa pobijedili Chicago i došli do izjednačenja (1:1) u polufinalnoj seriji završnice NBA lige.

Nakon što su u prvom meču koji je pripao Chicagu izgledali izgubljeno na terenu, igrači Clevelanda su sinoć igrali mnogo bolje i ostvarili važnu pobjedu.

Cleveland je slavio sa 106:91, a vodio je od početka do kraja meča. U prvoj četvrtini je imao prednost od 22, a početkom drugog poluvremena 25 poena razlike. James je postigao 33 poena i osam skokova.

- Naša ekipa je bila oslabljena, zbog čega je moja uloga morala biti još veća. Morao sam se više potruditi i drago mi je što smo uspjeli ostvariti važnu pobjedu - rekao je James nakon utakmice.

Kyrie Irving je dodao 21 poen, a sve zasluge za pobjedu je pripisao Jamesu.

- Došao je u dvoranu sat i pol ranije nego obično i to govori koliko je bio motivisan. Za razliku od prve utakmice igrao je na poziciji niskog krila, na kojoj je dominantan. Nakon ove pobjede možemo biti optimisti - istaknuo je Irving.

Serija između Houston Rocketsa i Los Angeles Clippersa također je izjednačena nakon dvije odigrane utakmice. Taj susret je bio mnogo izjednačeniji od meča u Clevelandu.

Gosti su na poluvremenu imali 13 poena prednosti nakon što su drugu četvrtinu dobili s 20 poena razlike, ali Houston je u drugom poluvremenu napravio preokret i dobio utakmicu.

Houston je do pobjede rezultatom 115:109 došao zahvaljujući Jamesu Hardenu koji je ubacio 32 poena, od kojih je pola postigao u zadnjoj četvrtini. Dwight Howard je dodao 24 poena uz 16 skokova.

Igrači Houstona su izveli čak 64 slobodna bacanja, a pogodili su 42.

- Teško možeš dobiti utakmicu u kojoj protivnik izvede 64 slobodna bacanja - izjavio je nakon utakmice igrač Clippersa Blake Griffin, koji je s 34 poena bio najučinkovitiji igrač utakmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.