ZVANIČNO Teletović potpisao za Phoenix Sunse!

Netsi povukli ponudu za Teletovića, kapiten slobodan u izboru novog NBA kluba

E. J.

Brooklyn Netsi saopćili su da su povukli "kvalifikacijsku ponudu" Mirzi Teletoviću, što znači da je kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine slobodan u izboru nove sredine u NBA ligi, a karijeru će nastaviti u Phoenix Sunsima koji će mu za narednu sezonu platiti 5.5 miliona dolara. 

Tu informaciju potvrdio je i sam Teletović na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, zahvalivši se Netsima uz fotografiju u dresu Sunsa. 

1512865-10153584216696802-9065303831087962884-n

Naime, 29-godišnjem krilnom centru je 30. juna istekao ugovor s njujorškim "Mrežicama", koje su mu, prema NBA propisima, ponudile spomenutu "kvalifikacijsku ponudu" (ugovor na jednu sezonu za 4,2 milion dolara) i time ga učinile "ograničeno slobodnim igračem", odnosno zadržale pravo da izjednačne eventualnu ponudu nekog drugog NBA kluba i zadrže Teletovića.

No, devet dana od početka prijelaznog roka, "Mrežice" su povukle ponudu, vjerovatno iz finansijskih razloga s obzirom na to da su potpisali ugovore s nekoliko igrače vrijednih više od 100 miliona dolara.

Ovakav rasplet sada je dao Teletoviću potpunu slobodu u izboru nove NBA sredine. Vjeruje se da našem vodećem košarkašu, koji je proveo već tri sezone u najjačoj svjetskoj ligi, neće nedostajati ponuda.

NA VRH

Podijeli članak na