KOŠARKA

KORISTIO MARIHUANU Zvezda najavila rigoroznu kaznu za Williamsa

Košarkaš pozitivan na antidoping kontroli

Fena

16.7.2015

Košarkaški klub Crvena zvezda najavio je da će Amerikanac Marcus Williams, ako se definitivno utvrdi da je koristio marihuanu, biti rigorozno kažnjen.

Prema informacijama srbijanskih medija, Williams je bio pozitivan na antidopinškom testu poslije prve finalne utakmice doigravanja srbijanskog prvenstva KLS protiv Partizana.

- Na osnovu nalaza Antidoping agencije Republike Srbije KK Crvena zvezda Telekom konstatira da je doskorašnji košarkaš crveno-bijelih Marcus Williams bio pozitivan prilikom testa na nedozvoljene supstance koji je urađen 12. lipnja. Analize uzorka A koje su urađene u Beču pokazale su da je Williams bio pozitivan na marihuanu, navodi se na internetskim stranicama Crvene zvezde.

Zvezda podsjeća da Williams ima pravo o svom trošku, u roku od sedam dana, poslati pismeno izjašnjenje o cijelom slučaju ili zatraži analizu B uzorka, što mu je klub i sugerirao. Ukoliko to ne učini uzorak A će se smatrati kao validan i konačan.

- KK Crvena zvezda Telekom maksimalno se zalaže za sve vrijednosti koje propagira sport i zdušno se bori protiv uporabe nedozvoljenih sredstava. Iz tog razloga sačekat ćemo konačnu potvrdu Antidoping agencije Republike Srbije, kao i odluku KSS-a i ukoliko se konačno utvrdi da je Marcus Williams bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu, klub će donijeti oštre disciplinske mjere u skladu s disciplinskim pravilnikom koji se rigorozno odnosi prema ovakvim slučajevima, poručili su iz beogradskog kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.