Ivanović pozvao Teletovića, Đedovića i Nurkića

BiH sa 17 košarkaša počinje pripreme za EP

E. J.

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Ivanović objavio je spisak od 17 igrača koji su pozvani na pripreme za Evropsko prvenstvo u septembru u Francuskoj.

Na listi se nalaze i trojica vodećih igrača Mirza Teletović, Nihad Đedović i Jusuf Nurkić. U vezi s njihovim nastupom na EP-u postoje određene nedoumice, ali kako nijedan od igrača nije otkazao učešće na Eurobasketu, i oni su pozvani na pripreme.

Na spisku se nalaze sljedeći igrači: Alex Renfroe, Nemanja Gordić, Muhamed Pašalić, Marko Šutalo, Nihad Đedović, Dalibor Peršić, Adin Vrabac, Marko Jošilo, Nedim Buza, Mirza Teletović, Milan Milošević, Stefan Glogovac, Miroslav Todić, Elmedin Kikanović,  Jusuf Nurkić, Draško Albijanić i Andrija Stipanović.

Pripreme bh. tima počinju u Sarajevu 23. jula, s tim da bi se Jusuf Nurkić i Mirza Teletović, zbog NBA propisa, trebali priključiti 1. avgusta. Kao što je poznato, Nurkić je član Denver Nuggetsa, dok će  kapiten Teletović od naredne sezone imat će novi klub u najjačoj svjetskoj ligi, jer iz redova Brooklyn Netsa prelazi u Phoenix Sunse.

- U slučaju da ljekarski nalazi i zdravstveno stanje Jusufa Nurkića omoguće ovom igraču treniranje i nastup na EP-u, on će biti 17. igrač koji će konkurisati za Evropsko prvenstvo u Francuskoj - saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.
 

NA VRH

Podijeli članak na