KOŠARKA

Teletović, Đedović i Nurkić neigraju za BiH na Evropskom prvenstvu u Francuskoj

Na Ilidži danas okupila naša seniorska reprezentacija

Autor:E. J.

23.7.2015

 

U sjeni otkaza Teletovića, na Ilidži danas okupila naša seniorska reprezentacija i time zvanično počela pripreme za Eurobasket.

Okupljanje je donijelo zvaničnu potvrdu još jedne loše vijesti - Nihad Đedović u ovom momentu nema pravo nastupa za reprezentaciju BiH, jer se u procesu dobivanja njemačkog državljanstva morao odreći našeg!

Također, na EP-u zbog povrede neće biti ni drugi naš NBA igrač, centar Jusuf Nurkić.

Na spisku selektora Duška Ivanovića nalazen se sljedeći igrači: Nemanja Gordić, Muhamed Pašalić, Marko Šutalo, Dalibor Peršić, Adin Vrabac, Marko Jošilo, Nedim Buza, Milan Milošević, Miroslav Todić, Stefan Glogovac, Elmedin Kikanović, Draško Albijanić, Andrija Stipanović, Emir Zimić i Adi Zahiragić

Alex Renfro trebao bi se pridružiti 1. avgusta, a selektor Duško Ivanović ne isključuje da će zvati neke od perspektivnih juniora, prije svega Edina Atića.

- Kako sada stvari stoje, vjerovatno nećemo moći računati niti na Teletovi. Nurkića i Đedovića. Radit ću s igračima koji su tu na okupu i sigurno je da ću učiniti sve da sa na EP-u u Francuskoj borimo za drugi krug, kazao je selektor Ivanović.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.