KOŠARKA

ZENICA Počeo trodnevni košarkaški spektakl "Ulični basket - Mokušnice"

U organizaciji Udruženja za sport i kulturu "ZOP"

D. Pa.

24.7.2015

U organizaciji Udruženja za sport i kulturu "ZOP" danas je u Zenici počeo trodnevni košarkaški spektakl "Ulični basket - Mokušnice", koji je okupio veliki broj zaljubljenika u ovaj sport. 

Odlično interesovanje ekipa, pojedinaca, podrška zeničke javnosti, brojne nagrade sponzora i organizacija na vrhunskom nivou prošle godine bili su dovoljan motiv da organizatori i ove godine realizuju ovaj nesvakidašnji sportski događaj.

Organizatori su i ovaj put neposredno pred početak turnira renovirali teren na Mokušnicama, gdje se igra basket po pravilima FIBA-e.  Interesovanje zeničkih sportista ponovo je evidentno u prilog čemu ide učešće 24 ekipe, šest grupa, a sve to na jednom terenu sa jednim pobjednikom. 

Prvog dana turnira upriličena je "Dobra strana ulice" za sve mališane od 6-12 godina koja je imala za cilj upoznavanje sa sadržajima koje nudi Zenica za njihovo zdravo odrastanje, zatim "Test vještine" gdje su takmičari morali driblati, dodavati i pogađati šuteve u što kraćem roku, zatim takmičenje u šutiranju trica, kao i takmičenje slobodnog bacanja. 

Utakmice u kojima se ekipe "bore" za bogat nagradni fond u iznosu od 300, 500 i 1000 KM počele su u 17 sati, a ovaj trodnevni sportski događaj već prvog dana okupio je brojnu zeničku javnost koja bodri ovaj turnir koji zrači kvalitetom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.