KOŠARKA

PERSPEKTIVNI KOŠARKAŠ Zeničanin Mursel Hodžić priželjkuje poziv reprezentacije BiH

Sedamnaestogodišnjak plijeni pažnju košarkaških stručnjaka

D. PAŠALIĆ

1.8.2015

Sedamnaestogodišnji Mursel Hodžić iz Zenice svoji sportskim talentom oduševljava širu javnost i sve poznavaoce košarke, o čemu govore i brojni pozivi koje je dobivao u svom sedmogodišnjem bavljenju košarkom. Još kao dječak odlučio se, na poziv trenera Izudina Biberovića, okušati na parketu a danas kao izgrađen sportista priželjkuje da zaigra u dresu reprezentacije BiH.

- Napornom treninzima i maksimalnim zalaganjem i pored školskih obaveza uspio sam istrajati u svojim ciljevima, a podrška trenera i roditelja davala mi je dodatni motiv da ne posustajem. Do sada sam sudjelovao na brojnim takmičenjima od kojih izdvajam  "World's sport festival" u Austriji, gdje smo u ekipnom takmičenju osvojili treće mjesto - priča za "Avazov" portal mladi Hodžić.

dsc-0450

Bez obzira na lošu sportsku perspektivu u gradu i državi generalno, ovaj mladi košarkaš ne odustaje od svojih ciljeva. Uspješni svjetski košarkaši poput LeBrona Jamesa i Kyrie Irvinga bili su njegova inspiracija da iz dana u dan ulaže maksimalne napore, kako bi jednoga dana upravo i on zaigrao u nekom evropskom ili pak NBA timu.

- Za moj uspjeh dobrim dijelom zaslužan je i moj trener Bojan Stevanović, bez čijih savjeta i stručnosti ne bih postigao mnoge stvari. Činjenica, najviše bih volio zaigrati za državni tim, ali svjestan sam koliko je to danas teško. Ipak, ne gubim nadu da kvalitet na kraju uvijek izađe na vidjelo, budući da posjeudjem klupski uspjeh što je ključni preduslov kako bi uslijedio za mene životni poziv iz reprezentacije - dodaje mladi Zeničanin.

dsc-0445

Smatra kako je poražavajuća činjenica da izuzetni talenti odlaze iz BiH jer im njihova država nije ponudila dovoljno prostora da se ostvare u državnom timu, ali bez obzira na sve navedeno ipak ne gubi nadu i svakodnevno odlazi na treninge ostavljajući svoj maksimum na parketu. Uvjeren je kako će bh. sportska scena doživjeti preokret, te da će mladi talenti dobiti više pažnje i prostora što bi ojačalo košarkašku scenu BiH.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.