KOŠARKA

NASTAVAK DOMINACIJE MLADIH ZMAJEVA Kadeti BiH savladali Italiju, double-double Muse

Drugo kolo U-16 Evropskog prvenstva u Kaunasu

D. K.

7.8.2015

Kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine nastavili su sa dominacijom na Evropskom prvenstvu koje se igra u litvanskom Kaunasu. Danas su, u okviru drugog kola grupe C savladali Italiju sa 77:65.

Rezultat nakon prvog poluvremena glasio je 50:19, a naročito je bila impresivna druga četvrtina koju su naši mladi Zmajevi dobili sa čak 20 poena razlike (25:5).

U drugom dijelu naši kadeti malo su "potegnuli ručnu", što je i logično s obzirom na veliku prednost iz prvog poluvremena. Međutim, stekao se dojam da su se i previše opustili jer su Italijani u posljednjoj dionici igre napravili seriju od čak 13:0, a naši igrači koš nisu zabili četiri minute i 48 sekundi.

Ipak, pad igre u posljednjoj četvrtini, koju su naši kadeti izgubili sa 14 razlike (11:25), nije utjecao na konačan ishod susreta.

Najbolji pojedinac na utakmici bio je Džanan Musa sa 23 poena, uz 19 skokova i sedam asistencija, što je sjajni double-double učinak ovog perspektivnog igrača. Osim njega, u našoj selekciji vrijedi izdvojiti i Čamparu i Sikiraša sa po 13, te Mutića sa 10 poena. Također su bili dobri i Janković i Baručija, koji su upisali po 10 skokova.

Naša reprezentacija nakon dva kola zauzima prvo mjesto sa dvije pobjede. Podsjećamo, u prvom kolu "stradala" je Srbija sa 20 poena razlike (76:56).

U posljednjem kolu grupe C naši kadeti sutra će snage odmjeriti sa Finskom.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.