KOŠARKA

DUŠKO IVANOVIĆ Odigrali smo veoma lošu utakmicu

Nakon poraza od reprezentacije Finske

Autor:H. P.

9.9.2015

Nakon poraza od reprezentacije Finske rezultatom 57:88, šanse za drugi krug Eurobasketa 2015 su umanjene, ali ne i sasvim izgubljene.

Na konferenciji za novinare selektor naše reprezentacije Duško Ivanović kazao je da treba da se skoncentrišemo na narednu utakmicu.

- Odigrali smo veoma lošu utakmicu. U prvom poluvremenu imali smo porblem sa ofanzivnim skokom, a i drugom smo potpuno zakazali. Primili smo finski način igre i uključili se u jurnjavu, a to nama ne odgovara i poraženi smo. Sada trebamo da se koncentrišemo na sljedeći meč, ali smo svjesni da ovisimo i o drugim rezulatitma. Ne treba suditi po tome koliko puta se padne i koliko puta se digne, ali prvi se dignu. To je sve normalno - kazao je selektor Ivanović.

Elmedin Kikanović, kapiten reprezentacije BiH, kazao je da spremno moramo dočekati utakmicu s Rusijom.

- Dozvolili smo previše otvorenih šuteva. Na nama je sada da se što prije oporavimo i što spremnije dočekamo utakmicu s Rusijom, koja bi nas mogla odvesti dalje. Naravno, sada ovismo o drugima, morat čemo sačekati rasplet u ostalim utakmicama, ali i dalje vjerujem u drugi krug - dodao je Kikanović.

Finski selektor Henrik Dettmann izjavio je da su njegovi košarkaši dobro prostudirali igru BiH i maksimalno se pripremili.

- Znali smo da igraju tvrdo, da su veoma čvrsti u odbrani, ali uspjeli smo naći odgovarajuću strategiju u napadu i otvoriti prostor našim šutevima. Također, odigrali smo odličnu odbranu i ovo je možda i naša ponajbolja utakmica u tom segmentu igre u posljednje vrijeme. Zahvalio bih našim navijačima koji nas ovdje prate u velikom broju. Uz takvo navijanje jednostavno se morate boriti za svaku loptu - kazao je Dettmann.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.