KOŠARKA

Duško Ivanović nakon eliminacije s Eurobasketa: Ne znam da li ću ostati selektor BiH!

Nakon ubjedljivog poraza protiv Rusije

Autor:H. P.

10.9.2015

Kapiten bh. košarkaške reprezentacije Elmedin Kikanović, nakon meča s Rusijom, obratio se novinarima na zvaničnoj pres-konferenciji.

- Za nas je bio jako težak zadatak da se vratimo nakon poraza od Finske, koji je, ispostavilo se, bio odlučujući za plasman u drugi krug. U prvom poluvremenu smo parirali Rusiji, u drugom je uslijedio veliki pad. Nemam ništa posebno još da dodam, žao nam je svima što se nismo uspjeli pobjedom oprostiti od EP - istakao je Kikanović.

Selektor Duško Ivanović također je konstatirao da je BiH ponudila dva lica u ovom susretu. Konstatirajući kako „život ide dalje“ nakon završetka takmičenja za BiH, Ivanović nije ponudio konkretan odgovor na pitanje da li ostaje na klupi bh. tima.

- U ovom trenutku ne razmišljam o tome, kao što, vjerujem, ne razmišljaju trenutno ni ljudi u Košarkaškom savezu BiH. Nakon završetka kvalifikacija sačekali smo neko vrijeme i postigli dogovor da vodim ekipu i na Eurobasketu. Mislim da ćemo i sada uzeti vremena i hladnih glava ponovo razgovarati o eventualnom nastavku saradnje - podvukao je Ivanović.

 

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.