KOŠARKA

Košarkaši Čelika u subotu sa prvoplasiranom Gradinom

Susret u Gradskoj areni

D. Pa.

11.2.2016

U prostorijama Košarkaškog kluba Čelik danas je upriličena konferencija za medije uoči predstojeće utakmice 15. kola "A1 Lige", u okviru koje zenički košarkaši dočekuju ekipu "Gradine" iz Srebrenika.

Na samom početku napravljen je kratki osvrt na odigranu utakmicu u Jablanici, za koju je pomoćnik Adis Bajramović kazao kako je i pored poraza do samog kraja bila dinaminča i izjednačena.

- Velika žal ostaje za izgubljenom utakmicom u Jablanici. Pored loše igre naših seniora, ipak utakmica u Jablanici bila je do samog kraja dinamična i dosta izjednačena. Nažalost, desila se i teška povreda igrača prve postave, Ibrahima Durme, lom lijeve šake. Međutim, to nije jedina povreda sa kojom se naš stručni štab susreće ove sezone, tu je još i Avdibegović, Alić i Ibrahimkadić - kazao je Bajramović.

Ističe kako se ekipi pridružio Armin Bilić, igrač koji je ponikao u "Čeliku" i koji je dijete Zenice. U skladu sa dogovorom sa njegovim matičnim klubom OKK "Spars", Sarajevo (dvojna licenca) pridružio se seniorskoj ekipi "Čelika".

- Ekipa vrijedno trenira, atmosfera među igračima je odlična, stoga pozivamo sve navijače i ljubitelje muške košarke da dođu u subotu i podrže nas u ovoj, veoma bitnoj utakmici - kazao je Bilić.

Utakmica je na programu u subotu, 13. februara, sa početkom u 18 sati u Gradskoj areni kada će košarkaši Čelika odmjeriti snage sa prvoplasiranome ekipom "Gradina" iz Srebrenika.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.