KOŠARKA

Zapad slavio na ovogodišnjem All Star dvoboju sa rekordnih 196:173

Russell Westbrook proglašen za MVP-ja

Fena

15.2.2016

Košarkaši Zapada pobjednici su ovogodišnjeg All Star dvoboja nakon što su od Istoka bili bolji s rekordnim rezultatom 196:173, a titutlu najkorisnijeg igrača (MVP) ponio je igrač Oklahoma City Thundera Russell Westbrook. 

Ovogodišnje 65. izdanje All-Star utakmice  obilježili su rekordi - najviše zabijenih koševa, ukupno 369 što je 48 više od rekorda postavljenog prošle godine, najviše koševa za Zapad (196) i najviše koševa u drugom poluvremenu (104).

Najbolji strijelac bio je igrač Indiana Pacersa Paul George koji je zabio 41 koš, samo jedan manje od rekorda kojeg od 1962. drži Wilt Chamberlain.

Russell Westbrook (Oklahoma City), koji je sinoć zabio 31 koš, drugi je put zaredom proglašen MVP-jem što je prvi put u  65 izdanja All Stara.

Od All Stara oprostio se i Kobe Bryant kojem je ovo 18. nastup na ovom elitnom okupljanju najboljih košarkaša NBA. Zvijezda Los Angeles Lakersa, koji je najavio odlazak u mirovinu na kraju ove sezone, imao je skroman učinak  sa 10 pogodaka, 6 skokova i 7 asistencija.

 LeBron James je sa sinoć zabijenih 13 koševa postao najbolji strijelac u povijesti All-Star utakmice s ukupno 291 pogotkom što je jedan više od rekorda kojeg je do jučer držao Bryant. "King James".

U natjecanju u zakucavanju najbolji je bio Zach La Vine iz Minnesota Timberwolvesa, a u tricama Kalya Thomspon koji je pobijedio suigrača iz Golden State Warriorsa Stephena Curryja.   

Izdanje All Star utakmice 2017. bit će prvo od 1998. godine bez  Bryanta i igrat će se u u Charlotteu.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.