KOŠARKA

Konaković i Mahmutović podnijeli ostavke na dužnosti predsjednika i generalnog sekretara KSBiH

Nisu šire objašnjeni razlozi ove odluke dvojice košarkaških djelatnika

Fena

20.2.2016

Na današnjem sastanku Skupštine Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine  ostavke na dosadašnje dužnosti podnjeli su predsjednik Elmedin Konaković i generalni sekretar Harun Mahmutović.

Konaković je zbog drugih obaveza već ranije najavio da će istupiti iz Upravnog odbora i njegovo mjesto će ispred saveza Kantona Sarajevo u Upravnom odboru KS BiH preuzeti Sejo Bukva. Također, shodno rotaciji, dužnost predsjednika Upravnog odbora KS BiH u narednom periodu obavljat će Boris Spasojević.

S druge strane Mahmutović je saopćio da podnosi neopozivu ostavku, ali saznajemo da će se o njoj izjasniti i Upravni odbor kako bi Mahmutović ostao barem do imenovanja novog generalnog sekretara KS BiH.

Nisu šire objašnjeni razlozi ove odluke dvojice košarkaških djelatnika, ali se pretpostavlja da je riječ o ranije najavljenoj ostavci vezanoj za probleme vezane za nenastupanje NBA košarkaša Jusufa Nurkića za našu reprezentaciju.

- Ako smo mi problem, povući ćemo se kako ne bi i dalje postojali razlozi za Nurkićev nastup za naš najbolji tim. Vrijeme će pokazati šta se iza svega krije - kratko je izjavio Harun Mahmutović.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.