Marck Gasol zbog operacije desnog stopala završio sezonu

Povrijedio se 8. februara u utakmici protiv Portlanda

Onasa
23.02.2016 20:56

Košarkaš Memphis Marck Gasol propustiće ostatak sezone zbog operacije desnog stopala, saopštio je danas taj NBA klub. Kako se navodi, Gasol je prošle subote podvrgnut operaciji slomljenog stopala, a generalni menadžer Chris Valas rekao je da se očekuje potpuni oporavak 31-godišnjeg španskog centra.

"Marckova odlučnost i takmičarski duh će mu koristiti, a u procesu rehabilitacije pomoći će mu porodica i ekipa. Uvjereni smo da će se Marck vratiti i biti jedan od vodećih igrača sljedeće sezone, ali i na dalje", rekao je Valas.

Gasol je potpisao petogodišnji ugovor prošlog jula, nakon što je bio starter u All-star utakmici prošle sezone. On je bio prvi košarkaš Grizzliesa koji je izabran u prvi tim na All-star meču.

Gasol je ove sezone odigrao 52 utakmice, a prosječno je postizao 16,6 poena i imao sedam skokova. Povrijedio se 8. februara u utakmici protiv Portlanda, u kojoj je u prvoj četvrtini postigao 11 poena.

"Frustrirajuće je što nisam na terenu sa saigračima. Ali, shvatam da je u procesu rehabilitacije fokus na dugotrajnom zdravlju i stabilnosti. Radujem se putu koji me čeka i potpunom i uspješnom oporavku", rekao je Gasol.
 

NA VRH