KOŠARKA

Marck Gasol zbog operacije desnog stopala završio sezonu

Povrijedio se 8. februara u utakmici protiv Portlanda

Onasa

23.2.2016

Košarkaš Memphis Marck Gasol propustiće ostatak sezone zbog operacije desnog stopala, saopštio je danas taj NBA klub. Kako se navodi, Gasol je prošle subote podvrgnut operaciji slomljenog stopala, a generalni menadžer Chris Valas rekao je da se očekuje potpuni oporavak 31-godišnjeg španskog centra.

"Marckova odlučnost i takmičarski duh će mu koristiti, a u procesu rehabilitacije pomoći će mu porodica i ekipa. Uvjereni smo da će se Marck vratiti i biti jedan od vodećih igrača sljedeće sezone, ali i na dalje", rekao je Valas.

Gasol je potpisao petogodišnji ugovor prošlog jula, nakon što je bio starter u All-star utakmici prošle sezone. On je bio prvi košarkaš Grizzliesa koji je izabran u prvi tim na All-star meču.

Gasol je ove sezone odigrao 52 utakmice, a prosječno je postizao 16,6 poena i imao sedam skokova. Povrijedio se 8. februara u utakmici protiv Portlanda, u kojoj je u prvoj četvrtini postigao 11 poena.

"Frustrirajuće je što nisam na terenu sa saigračima. Ali, shvatam da je u procesu rehabilitacije fokus na dugotrajnom zdravlju i stabilnosti. Radujem se putu koji me čeka i potpunom i uspješnom oporavku", rekao je Gasol.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.