KOŠARKA

Čabarkapa: Ozbiljne optužbe Perovića, zaštitit ćemo ABA ligu

Sportski direktor regionalnog takmičenja

Fena

29.2.2016

Sportski direktor košarkaške ABA lige Žarko Čabarkapa zatražio je od predsjednika Sutjeske Darka Perovića da dokazima potkrijepi tvrdnje o "namještenim utakmicama", dok će u suprotnom rukovodstvo lige poduzeti mjere kako bi se sankcionirao njegov medijski istup i zaštitio ugled ABA lige.

Perović je u intervjuu podgoričkim "Vijestima" optužio Mega Leks za namještanje utakmice protiv Krke proteklog vikenda, koju je slovenski tim dobio 74:57, a izrazio je i sumnju u regularnost utakmica Igokea - Mega Leks, Mega Leks - Olimpija, Metalac – Olimpija, navodi Tanjug.

"Gospodin Perović je iznio veoma teške i ozbiljne optužbe koje dovode u pitanje ne samo regularnost natjecanja, već zadiru i u same temelje ABA lige. Zbog toga očekujemo da nam u najkraćem mogućem roku dostavi dokaze i potkrijepi svoje tvrdnje kako bismo hitno reagirali, ispitali cijeli slučaj i donijeli adekvatne odluke", rekao je Čabarkapa.

U protivnom, po njegovim riječima, Perović je nesmotrenim izjavama nanio veliku štetu ligi, klubovima koje je apostrofirao, ali i samoj Sutjesci.

"Ako se pokaže da je tako poduzet ćemo sve mjere koje nam propozicije dopuštaju kako bismo sankcionirali njegov ispad i zaštitili ugled ABA lige", zaključio je Čabarkapa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.