KOŠARKA

KOŠARKAŠKI SAVEZ Imena kandidata za selektora do kraja sedmice

Ko će voditi najbolje bh. košarkaše

Autor:E. J.

2.3.2016

Pred Upravnim odborom Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine do kraja sedmice trebala bi se naći imena dvojice ili trojice kandidata za novog selektora naše muške reprezentacije.

Riječi su ovo člana Stručnog savjeta KSBiH Sulejmana Begovića, koji navodi da su obavljeni razgovori s aktuelnim šefom stručnog štaba bh. prvaka Igokee Draganom Bajićem, zatim bivšim kormilarom Igokee Željkom Lukajićem, koji je trenutno bez angažmana, te trenerima zagrebačke Cibone i beogradskog Partizana Damirom Mulaomerovićem i Aleksandrom Džikićem.

Klubovi na potezu

- Sva četiri trenera u načelu su spremna za saradnju, s tim da se kod Mulaomerovića i Džikića može pojaviti problem, a to je što moraju dobiti dozvolu svojih klubova. U ovom momentu neizvjesno je kakav će stav zauzeti Cibona i Partizan.

Očekujem da ćemo u narednih dan-dva imati jasnu situaciju kako bismo, kao Stručni savjet, uputili prijedloge Upravnom odboru koji bi potom napravio konačan izbor, odnosno dogovorio uvjete angažmana s novim selektorom - rekao nam je jučer Begović.

begovic

Begović: Jasna situacija  

Nekadašnji poznati trener, sada član Stručnog savjeta i koordinator za mušku košarku u KSBiH, kaže da ga brine to što je vremena sve manje, jer je, osim imenovanja selektora, potrebno zatvoriti i finansijsku konstrukciju učešća bh. selekcija na međunarodnoj sceni ove godine (prijavljeno ih je čak devet u različitim kategorijama).

Goruća pitanja

Najveća je odgovornost na rukovodstvu saveza. Boris Spasojević, koji bi u aprilu trebao preuzeti mjesto predsjednika Upravnog odbora KSBiH, shodno rotaciji, kao predstavnik Košarkaškog saveza Republike Srpske, kaže da je već zatražena sjednica UO.

- Koliko znam, predstavnici KSRS u KSBiH su prije nekoliko dana tražili sastanak Upravnog odbora i mislim da će se on održati naredne sedmice, baš zbog gorućih pitanja - kaže Spasojević.

Iako je nekolicina članova UO najavila povlačenje, Spasojević tvrdi da ovo tijelo i dalje može donositi validne odluke.

- Upravni odbor u aktuelnom sazivu ima puni legitimitet i do izbora novog u aprilu na sjednici Skupštine može donositi punovažne odluke. Stoga vjerujem da će izabrati i selektora i usvojiti kalendar reprezentativnih takmičenja - rekao je Spasojević, inače i predsjednik KK Igokea.

Ko će biti novi generalni sekretar?

Nakon ostavke Haruna Mahmutovića praktično je upražnjeno i mjesto generalnog sekretara KSBiH.

No, saznajemo da Upravni odbor još nije definirao ime kandidata koji bi trebao preuzeti glavnu operativnu funkciju u Savezu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.