KOŠARKA

Trener Partizana Džikić zainteresiran za klupu BiH

Nije bilo razgovora o novcu

Autor:E. JESENKOVIĆ

2.3.2016

Aktuelni šef stručnog štaba bosanskohercegovačkog prvaka Igokee Dragan Bajić, zatim bivši kormilar Igokee Željko Lukajić, koji je trenutno bez angažmana, te Damir Mulaomerović iz zagrebačke Cibone i Aleksandar Džikić iz beogradskog Partizana treneri su sa kojima je Stručni savjet Košarkaškog saveza BiH obavio razgovore kao potencijalnim kandidatima za mjesto selektora naše seniorske reprezentacije.

Nije malo onih koji smatraju da bi upravo Džikić bio najbolje rješenje s obzirom na to da je riječ o mladom, ali i već dokazanom stručnjaku, koji ima i iskustvo iz NBA lige (od 2005. do 2007. bio je pomoćnik u Minnesota Timberwolwsima).

No, pojedini su mediji prenijeli da je kočnica Džikićevom angažmanu to što on navodno traži 15.000 maraka mjesečne plaće, što KSBiH ne može ispuniti.

Jedini čovjek koji je u ime KSBiH kontaktirao sa Džikićem, Sulejman Begović, član Stručnog savjeta i koordinator za mušku košarku u KSBiH, navodi da to nije tačno, jer sa trenerom iz Beograda nije ni razgovarao o novcu.

- Sa Džikićem sam obavio kontakt jer postoji obostrana želja da on bude selektor reprezentacije. Novac nismo ni spominjali, jer ni ja niti bilo ko drugi iz Stručnog savjeta, pa čak ni iz Saveza, izuzimajući Upravni odbor, nije nadležan da pregovara o finansijskim detaljima.

Zbog toga sve što je objavljeno o nekakvim finansijskim zahtjevima smatramo insunuacijama, čak i zlonamjernim, uperenim i protiv Džikića i protiv Saveza i koje imaju za cilj da miniraju sve što radimo - rekao je Begović, naglasivši da bi Stručni savjet do kraja sedmice mogao dostaviti Upravnom odboru listu od dva ili tri kandidata.

- Kad to uradimo, Upravni odbor će napraviti konačni izbor i pregovarati o konkretnim detaljima ugovora sa potencijalnim selektorom - rekao je Begović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.