KOŠARKA

ULIČNI BASKET MOKUŠNICE Zenički turnir na listi FIBA 3x3 turnira

Počele pripreme za ovogodišnje izdanje

D. PAŠALIĆ

5.3.2016

Zeničko naselje Mokušnice u ljetnim danima postaje sportski centar BiH, budući da Udruženje za sport i kulturu ZOP, sada već tradicionalno, organizuje  „Ulični basket – Mokušnice“ koji okupi veliki broj Zeničana ali i posjetioca iz drugih bosanskohercegovačkih gradova.

Kako je turnir protekle dvije godine doživio ogromnu popularnost i ekspanziju, organizatori su bez razmišljanja odlučili da i ove godine realizuju ovaj sportski događaj. Podsjetimo, kako bi turnir bio realizovan na zavidnom nivou organizatori su renovirali teren i učinili ambijent za takmičenje još kvalitetnijim.

Košarkaški turnir na Mokušnicama, koji u ljetnim danima okupi stotine posjetioca koji prate utakmice do večernjih sati, igra se po pravilima FIBA-e, na jednom terenu sa jednim pobjednikom.

Dodatni motiv organizatorima za ovogodišnji košarkaški spektakl u zeničkom naselju Mokušnice je priznavanje turnira od strane FIBA-e, koji se ponosno nalazi na listi FIBA 3x3 turnira.

Ovo je samo još jedan od argumenata zbog čega ovaj zenički događaj slovi za jedan od najboljih turnira ovog tipa, koji se realizuju u Bosni i Hercegovini.

Prema riječima organizatora, već sada vrijedno rade na pripremama za ovogodišnji, treći po redu, turnir.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.