KOŠARKA

Cedevita s nevjerovatnih 30 razlike ponizila jednu od najboljih ekipu Evrope!

Velika sportska senzacija

Autor:(A. Vr.)

25.3.2016

U susretu 12. kola skupine E TOP 16 Eurolige košarkaši Cedevite su u KC Dražen Petrović deklasirali lidera skupine Fenerbahče 89:59, ali nažalost hrvatski prvak je i prije ove utakmice ostao bez izgleda za plasman u četvrtfinale.

Fenerbahče je doputovao u Zagreb sa skorom od 10 pobjeda i jednim porazom. U prvoj fazi Eurolige poraženi su samo u dva navrata i podatak da su u 21 euroligaškoj utakmici ove sezone upisali tek tri poraza jasno pokazuje o koliko se moćnom sastavu radi, prenose hrvatski mediji.

Turski sastav je i prije ove utakmice osigurao prvo mjesto u E skupini, a samim time i doigravanje, a u Zagrebu je nastupio bez važnog Jana Veselyja koji je do sada imao prosjek od 12 koševa i 7 skokova u prosjeku po utakmici. Međutim, niko nije očekivao ovakav debakl Fenera.

Premda je ostala bez izgleda za četvrtfinale Cedevita je odigrala maksimalno angažirano od prve do zadnje minute. Ekipa Veljak Mršića dobila je sve četiri četvrtien za ukupnih plus +30.

Cedevitu su do velike pobjede predvodili MarkoArapović sa 18 koševa i četiri skoka, Miro Bilan sa 15 koševa i pet skokova,James White sa 11 i Jacob Pullen sa 10 koševa. Kod gostiju najefikasniji su biliEkpe Udoh sa 11 koševa, Ricky Hickamn sa devet, te Nikola Kalinić sa osam koševa.

Na ljestvici skupine vodi Fenerbahče (10-2) ispred Lokomotov Kubana (8-4), Panathinaikosa (8-4) i Crvene zvezde (7-5). Zatim slijede Efes (5-6), Darušafaka (3-9), Cedevita (3-9) i Unicaja (2-9).

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.