KOŠARKA

Bivši bh. reprezentativac pojačao redove KK Bosna Royal

Studenti se pojačavaju pred doigravanje

Aj. B.

1.4.2016

Bivši reprezentativac BiH Saša Vasiljević pojačao je redove KK Bosna Royal, potvrdio je "Avazovom" portalu direktor kluba Damir Krupalija.

- U potrazi za počajanjima u borbi za ulazak u prvu ligu, te u konsultaciji sa trenerom Dušanom Gvozdićem, napravili smo listu pojačanja. Saša je bio na vrhu te liste, a sa njim smo se vrlo lako dogovorili. Kao bivši igrač kluba, izrazio je želju da nam pomogne u borbi za povratak. On će od večerašnjeg treninga biti u timu, kazao je Krupalija, te dodao da je Vasiljević u punom trenažnom procesu.

- On je u prethodnom klubu igrao 35 minuta u prosjeku. Vasiljević dolazi sa velikim iskustvom, te vjerujem da će, zavisno od odluke trenera Gvozdića, on imati bitnu ulogu u timu, dodao je Krupalija.

Naveo je da tim u narednom periodu planira dovesti još nekoliko igrača, ali nije želio govoriti o imenima.

Vasiljević je rođen u Osijeku prije 37 godina, a ljubimci bh. košarke ga pamte iz perioda 2005.- 2007. godine kada je sa dosta uspjeha u regionalnoj ligi nosio dres KK Bosne. Igra na poziciji pleja, a također sa dosta uspjeha je predstavljao reprezentaciju BiH.

Popularni Studenti trenutno drže treće mjesto A1 lige sa omjerom 14-7, a u posljednjm 22. kolu će na svom parketu igrati protiv Orlovika.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.