KOŠARKA

MIRVAD KURIĆ POTVRDIO: Za Musu i saigrače osigurano 50.000 KM

Ministarstvo kulture i sporta KS

Autor:A. S.

17.4.2016

Znajući s kakvim se finansijskim poteškoćama suočava Košarkaški savez Bosne i Hercegovine, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, na čelu sa ministrom Mirvadom Kurićem, odlučilo je i ovog puta podržati zlatne kadete.

Kako saznaje “Dnevni avaz”, riječ je o sumi od 50.000 KM za ekipu koja je prošlog avgusta  postala evropski prvak, a ove će godine nastupiti na Svjetskom  prvenstvu do 17 godina, što nam je potvrdio i ministar Kurić.

- Tačno je da ćemo uplatiti 50.000 KM za pripreme reprezentacije. Ministarstvo na čijem sam čelu, odlučilo je da pruži konkretnu podršku našim momcima, jer oni to zaslužuju. Vjerujem da će i ostali slijediti naš primjer - rekao je Kurić.

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH napravila je historijski uspjeh osvajanjem naslova prvaka Evrope na Prvenstvu u Litvaniji. Ovaj uspjeh digao je cijelu naciju na noge, više od 50.000 ljudi dočekalo je selektora Josipa Pandžu i njegov tim na ulicama Sarajeva, a veliko slavlje organizirano je i u ostalim bh. gradovima.

Fenomenalnim uspjehom u Litvaniji najbolji kadet Evrope Džanan Musa i saigrači osigurali su i nastup na SP-u U-17, koje će se od 23. juna do 3. jula održati u Španiji i s kojeg, također, očekujemo lijepe vijesti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.