KOŠARKA

BORIS SPASOJEVIĆ: Vjerovatno ćemo stati uz FIBA-u

Predsjednik Igokee za "Avaz"

E. J.

17.4.2016

Suspenzija Međunarodne košarkaške federacije (FIBA), odnosno njegovog evropskog ogranka, koja je izrečena prema čak 14 reprezentacija, uključujući našu kao i još pet selekcija iz regiona, izazvala je buru u spomenutim državama.

Savezima je ostavljen rok do 20. aprila da FIBA-i dostave odluku da njeni klubovi ne podržavaju, kako u FIBA-i smatraju, nelegalni sporazum sa Euroligom (kakav je potpisala i regionalna ABA liga u kojoj nastupaju i naši klubovi) ili da državni savezi suspendiraju pomenute klubove.

Kad je u pitanju Košarkaški savez Bosne i Hercegovine, dvije su mogućnosti za dizanje suspenzije - ili će Savez suspendirati Igokeu, kao potpisnika sporazuma sa Euroligom preko ABA lige, ili će aktuelni prvak povući potpis.

Predsjednik Igokee Boris Spasojević u izjavi za naš portal kaže da će, iako zvanični stav još nije definiran, klub iz Aleksandrovca vjerovatno stati uz FIBA-u.

- Pomalo osluškujemo šta se dešava u susjednim državama, kakav stav imaju klubovi i savezi iz Srbije i Hrvatske, ali mislim da ćemo se prikloniti FIBA-i, to je ipak realnija priča. Uglavnom, mi ćemo prije 20. aprila poslati naš stav Savezu - rekao je Spasojević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.