KOŠARKA

UPRAVNI ODBOR KS BIH: Igokei rok sutra do 14:00 sati, bez odluke o selektoru

Dubravko Barbarić predložen za generalnog sekretara

E. J.

18.4.2016

Košarkaši klub Igokea ima vremena do sutra do 14.00 sati da pismeno povuče sporazum koji je potpisan sa ABA ligom, a ukoliko se to ne desi, Savez će poduzeti određene korake, odlučeno je na današnjoj sjednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH.

Iz Saveza se nadaju da će Igokea odlučiti u korist reprezentacije, te da će povući potpisani sporazum. Klub iz Aleksandrovca će se prije odluke konsultovati sa ostalim klubovima iz ABA lige. Savez ima vremena do 20. aprila da konačnu odluku pošalje FIBA-i.

Upravni odbor na današnjoj sjednici nije uspio da postigne saglasnost za izbor selektora, jer za svaku odluku je potrebno minimalno po dva glasa iz svakog naroda. Rok je produžen do narednog utorka, kada je nova sjednica Upravnog odbora. U međuvremenu od kandidata Damira Mulaomerovića i Dragana Bajića će se tražiti da pošalju svoje finansijske zahtjeve, kako bi se i oni mogli razmotriti.

Što se tiče izbora generalnog sekretara KS BiH, predložen je Dubravko Barbarić, a njegovo imenovanje će biti na vanrednoj sjednici Skupštine Saveza 26. aprila.

Barbarić je u izlaganju istakao da je planom previđen nastup svih reprezentativnih selekcija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.