KOŠARKA

BAJIĆ: Sa mnom nema šibicarenja i manipulisanja!

Oglasio se kandidat za selektora BiH

Redakcija

19.4.2016

Nakon što je Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine odluku o novom selektoru seniorske reprezentacije prolongirao za narednu sjednicu (26. april), oglasio se jedan od dvojice kandidata za selektora.

Dragan Bajić, aktuelni trener prvaka BiH aleksandrovačke Igokee, koji je uz Damira Mulaometrović kandidat za selektora, kako prenosi portal Mondo.rs, podnio je je neopozivu ostavku na mjesto člana Stručne komisije.

- Razlog je što se ne uvažavaju stručna mišljenja kad je košarka u BIH u pitanju već ste stavljaju u prvi plan manipulatori i lični interesi pojedinaca koji žele kontrolu nad svim kad je su u pitanju reprezentativne selekcije - rekao Bajić za Mondo i dodao da "ima potrebu da se oglasi".

- Imam potrebu da se oglasim i kad su pitanju dešavanja oko izbora selektora reprezentacije BIH jer sam i sam jedan od kandidata. Nakon izjave jednog od članova Upravnog odbora, a odnosi na Seju Bukvu imam potrebu da upoznam javnost sa detaljima. Prvo da kažem da Sejo Bukva laže i manipuliše javnošću. Sve što iznosi radi smišljeno zajedno sa pojedincima da bi doveo situaciju u pat poziciju i onda prenio krivicu na sve druge - kaže Bajić i nastavlja:

- Prva stvar koju je rekao je ta da kandidati nisu rekli svoje uslove. Bajić Dragan je u razgovoru sa g. Aleksandrom Furulijom jasno rekao koji su moji uslovi. Nisu ni blizu finansijskih uslova, koje su imali prethodni selektori. Sljedeće što sam u razgovoru rekao je to da za jednog od pomoćnika u Stručnom štabu želim Josipa Pandžu momka u kojeg vjerujem i sa kim imam odličnu komunikaciju i naravno momak koji je svojim rezultatima zaslužio da se nađe u Stručnom stabu A selekcije. Sljedeće što sam tražio je da mi kondicioni trener bude Mate Brekalo koji je po mom mišljenju jedan od najboljih u svom poslu u BiH.

Planirao sam ali nisam obavio razgovore sa Elvirom Bijedićem i Amerom Salihagićem fiziotarapeutima koje sam planirao da budu u Stručnom štabu jer i za njih smatram da su najbolji u svom poslu. Ostala su upražnjena mjesta skauta i još jednog pomoćnika za koje još ni sam nisam donio odluku. Siguran sam da će ostatak Stručnog štaba biti ljudi iz BiH, a ne iz Srbije i Hrvatske kako je bila dosadašnja praksa kad je reprezentacija u pitanju - kaže trener Igokee, koji je vodio mlađe reprezentativne selekcije BiH.

- Čuo sam da Sejo Bukva spominje neke zatvorene koverte i opet manipuliše javnošću i ljudima. Ja znam da ste vi g. Bukva jedan obični trgovac i da hoćete i sa ljudima da licitirate. Ovom prilikom Vam kažem da sa mnom nećete moći licitirati, a još više manipulisati što ste vidim uspjeli sa svim ostalima, a dobro ste upoznati ko je Bajić Dragan i da samnom nema šibicarenja i manipulisanja i zato pokušavate da na sve načine postavite Vama podobne ljude. Gospodine Bukva ja imam svoje ime i prezime, imam svoj CV-i u ovom slučaju čak Vam dozvoljam da izbrišete pola trofeja da me opet stavite na sto, a ne u zapečaćene koverte. Smatram da svojim manipulacijama samo štetite bh. košarci i samoj reprezentaciji jer već se dobro kasni sa izborom selektora, a to je jedan ozbiljan posao.

Imao sam potrebu da upoznam javnost, jer sam čovjek koji je vaspitan da u životu do cilja možeš doći samo poštenim odnosom, a ne lažima, prevarama i manipulacijama - rekao je Bajić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.