KOŠARKA

POVRIJEĐEN, A IGRA Njegoš Sikiraš odigrao četiri vrhunske utakmice u četiri dana u Italiji!

Nastupa za mladu ekipu Stelle Azzurro

N. K.

16.6.2016

Pred start priprema kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine za učešće na Svjetskom prvenstvu u Španiji, kao grom iz vedra neba stigla je informacija da jedan od najboljih igrača Njegoš Sikiraš neće igrati zbog povrede koljena.

No, ovih dana potpuno zbunjuju informacije koje nam stižu iz Italije, a po kojima je ovaj talentovani košarkaš zaliječio "povredu" pa je bio jedan od najzaslužnijih za plasman svog tima Stella Azzurro među najbolje mlade ekipe u Italiji.

Tako je Sikiraš, koji nije na pripremama sa svojim vršnjacima sa kojima je prošle godine postao prvak Evrope, pa eto neće igrati ni na predstojećem Svjetskom prvenstvu, u susretu protiv Junior Casalea imao je sjajan double-double učinak od 15 poena i 10 skokova.

Košarkaš za kojeg interes odavno pokazuje i Srbija ukupno je odigrao četiri utakmice u četiri dana i uglavnom bio među najboljim na terenu.

Vjerujemo da ovo znaju u Košarkaškom savezu BiH, kao i selektor mladih bh. kadeta Josip Pandža, koji su sa razumjevanjem reagovali na odluku Njegoša Sikiraša da se ne priključi reprezentaciji nego da u Italiji zaliječi povrede koje ga već dugo muče.

Svejedno, Pandžini momci sa sjajnim Musom, Čamparom, Čerkezovićem... idu u Španiju i tamo će braniti boje svoje domovime gdje će, vjerujemo, dati sve od sebe i dostojno predstaviti sebe, svoj klub, svoju raju, Bosnu i Hercegovinu....

screenshot-5

Printskrin teksta o učinku Sikiraša na zvaničnoj stranici kluba

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.