KOŠARKA

Mlade košarkašice BiH danas i sutra igraju protiv Crne Gore

U sklopu priprema za nastup na evropskom prvenstvu u Portugalu

Fena

17.6.2016

U sklopu priprema za nastup na evropskom prvenstvu u Portugalu, ženska košarkaška U-20 reprezentacija BiH odigrat će večeras i sutra kontrolne utakmice s odgovarajućom selekcijom Crne Gore.

Večerašnja utakmica u tuzlanskom Mejdanu bit će zatvorenog tipa, a počet će u 18 sati. Dan poslije, igrat će se utakmica otvorena za javnost s početkom u 18.30 sati.

- Ovo će i nama i Crnogorkama biti dobar test uoči evropskog prvenstva. Dobro smo radili na Mrakovici, kao i u Mejdanu gdje već četvrti dan treniramo s loptom. Zadovoljna sam ozbiljnošću i zalaganjem svih djevojaka – izjavila je za Fenu selektorka Mara Lakić – Brčaninović.

Reprezentacija se nakon Tuzle seli u Sarajevo gdje su dogovoreno još četiri kontrolne utakmice.

- Sa Slovenijom igramo 26. i 27. juna, a sa Hrvatskom 2. i 3. jula. Iako su ove dvije reprezentacije u evropskoj B diviziji, sigurno će biti težak protivnik i pravi test naše spremnosti uoči odlaska u Portugal - dodala je.

Mlade reprezentativke BiH na evropsko prvenstvo putuju 6. jula u večernjim satima, najprije do Istanbula, a zatim u Lisabon.

Prvi nastup na evropskom prvenstvu bh. košarkašice imaju 9. jula s Portugalkama, dan poslije sastaju se s Poljskom, a 12. jula sa Španijom.

- Cilj nam je opstanak u A diviziji, a naša grupa je veoma jaka. Pokušat ćemo sve da budemo prvi ili drugi u grupi. Možda će se nekome učiniti da je to nemoguća misija, ali ako nemate cilj i želju da pobijedite, nećete ni uspjeti – zaključila je Lakić - Brčaninović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.