KOŠARKA

Sani Čampara potpisao za Real

Talentirani bh. kadet u evropskom velikanu

E. J.

15.7.2016

Sani Čampara novi je igrač Reala iz Madrida! Kao što smo prije nekoliko dana najavili, talentirani bosanskohercegovački košarkaš potpisao je ugovor sa najtrofejnijim evropskim klubom te će od naredne sezone biti njegov član.

Kako je sam Čampara potvrdio, planirano je da se 17-godišnji plejmejker priključi pripremama prvog tima „Kraljeva“, a tokom sezone nastupa za drugu ekipu te juniore od kojih se očekuje borba za titulu u Španiji i juniorskoj Euroligi.

Skauti Reala već duže su pratili dosadašnjeg člana sarajevskog Sparsa, da bi u realizaciju transfera krenuli prije dvije sedmice. Prije potpisivanja ugovora sa Čamparom, predstavnici španskog diva su dogovorili visinu obeštećenja koje će pripasti Sparsu.

Čampara već nekoliko godina briljira u mlađim kategorijama Sparsa, sa kojim je dominirao u bh. ligi, dok se u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine dokazao i na međunarodnoj sceni.

Uz Džanana Musu i Njegoša Sikiraša bio je glavni igrač naše kadetske selekcije u pohodu na titulu evropskog prvaka prošle godine u Litvaniji, a blistao je i na nedavno završenom Svjetskom kadetskom prvenstvu u Španiji. Čampara bi trebao nastupiti i za našu juniorsku reprezentaciju koju uskoro očekuje učešće na Evropskom prvenstvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.