KOŠARKA

Andrija Stipanović u suzama napustio pripreme BiH!

Loše vijesti iz bh. tabora

E. J.

15.8.2016

Andrija Stipanović napustio je pripreme košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine!

Ovu nam je informaciju potvrdio i selektor Damir Mulaomerović te dodao da su privatne i profesionalne obaveze razlog zbog kojih je 30-godišnji centar, potpuno neočekivano, napustio "Zmajeve" uoči starta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

- Andrija me je zamolio da ga pustim zbog privatnih obaveza, ali i stvari koje se tiču njegovog novog kluba (turski Demir, op. a.). Moram vam reći da je rastanak bio veoma emotivan, jer dobro znamo koliko je Stipanović bio privržen reprezentaciji. Na kraju je i zaplakao. Međutim, u situaciji u kojoj se nalazi ovo je bilo jedino rješenje i sa ljudske i profesionalne strane smo imali obavezu da ga pustimo – rekao je Mulaomerović i dodao:

- Dogovor je da se u slučaju potrebe, odnosno ozljede ili nekih drugih problema, Stipanović odmah vrati u reprezentaciju. U suprotnom, vjerujem da ćemo sa Jusufom Nurkićem, Elmedinom Kikanovićem i Emirom Sulejmanovićem uspješno pokriti poziciju centra.

Mulaomerović je dodao da se Sulejmanović nakon zdravstvenih problema uključio u trenažni proces te da će biti u sastavu ekipe koja sutra sa priprema u Hrvatskoj putuju na turnir u Skoplje (od 17. do 19. avgusta rivali će nam biti Belgija, Crna Gora i domaćin Makedonija).

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.