KOŠARKA

Divac i Dražen: Otkriveni novi detalji razorenog prijateljstva

Najodaniji prijatelji Petrovića otkrili za "Slobodnu Dalmaciju"

(A.Č.)

23.10.2016

Dvojica Šibenčana i kako tvrde, najodanijih prijatelja Dražena Petrovića otkrili su povodom 52. godine od rođenja košarkaškog ''Mocarta'' nove detalje o odnosu Divca i Dražena.

Dubravko i Fabijan Žurić su se na tu temu, iako nerado, oglasili u intervjuu za ''Slobodnu Dalmaciju''.

List navodi da je ''Fabo'', kako ga u Šibeniku zovu svi, svojevremeno bio i Draženov saigrač iz Šibenke, a do kraja života slavnog košarkaša, zajedno s bratom Dubravkom, i njegov najodaniji prijatelj.

On je uvjeren da između Divca i Dražena nije ni bilo pravog prijateljstva i da su priče koje su se u javnosti do sada pričale na tu temu zapravo bile lažne. S tim u vezi, pomenuo je i dokumentarni film ''Jednom braća''.

''Moram vam reći da o Draženu ne volim govoriti u medijima, puno toga je napisano i što nije tačno, a evo Dubre i ja ćemo vam sad reći pravu istinu o Draženu. Dubre i ja smo biološka braća, Dražen je bio naš treći brat, Denis Erceg četvrti i Stojko Vranković peti. I nema više!

Svi koji svojataju Dražena lažu, tako je laž i onaj film Vlade Divca "Jednom braća", jer samo smo mi bili Draženovi istinski prijatelji i da snimamo film nazvali bi ga "Uvik braća''', objašnjava Fabo.

On je otkrio i da hrvatska zastava na Svjetskom prvenstvu u Argentini, koju je Divac oteo jednom navijaču, nije bila pravi razlog prekida prijateljstva između Divca i Petrovića.

''Taj film je napravljen, hvalili su ga, ali tamo puno toga nije istina, evo vam samo jedan detalj, znate li zašto su se posvađali Dražen i Divac?

E nije zbog zastave, to je priča za novine. Na jednoj utakmici je došlo do naguravanja, Dražen je pao na parket, a Divac ga je nagazio patikom, Dražen ga je junački opsovao i od tada se prekinulo njihovo "veliko" prijateljstvo.

Dakle, niti je to bilo veliko prijateljstvo, niti je zastava bila problem. To nas boli jer se Divac stalno spominje kao veliki Draženov prijatelj, a to nije istina'', poručio je Fabo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.