KOŠARKA

Lojo: Utakmice protiv Srbije i Hrvatske će nam mnogo značiti

Piše: A. S.

19.7.2017

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija BiH otputovala je danas u Novi Bečej (Srbija), gdje će odigrati prve trening utakmice protiv selekcije Srbije.

Utakmice između Srbije i BiH na programu su 20. i 21. jula u 18 sati, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

Mlade košarkašice BiH od 5. do 13. augusta igrat će evropsko prvenstvo A - divizije u mađarskom Šopronu, a iza njih je 14 dana priprema u Sarajevu pod nadzorom selektora Gorana Loje.

Lojo je zadovoljan početkom priprema, kao i priključenjem pet reprezentativki koje su igrale za U20 selekciju BiH na proteklom evropskom prvenstvu u portugalskom Matosinhosu.

- Ekipa još uvijek nije kompletirana jer nam se 22. jula u Slavonskom Brodu treba pridružiti Melisa Brčaninović. Tamo ćemo odigrati dvije pripremne utakmice sa selekcijom Hrvatske, a zatim ćemo u Austriji igrati dvije prijateljske protiv selekcije te zemlje - izjavio je Lojo.

Naglasio je da su reprezentacije Srbije i Hrvatske kvalitetni protivnici, te da će BiH u tim mečevima nastojati da ispravi neke stvari u igri i što bolje se pripremi za evropsko prvenstvo u Mađarskoj.

Osvrnuo se i na grupu EP-a u kojoj će BiH igrati protiv Francuske, Belgije i Italije.

- Belgija je već odigrala turnir u Češkoj gdje je savladala sve protivnike. Francuska brani naslov prvaka, a Italija je bila peta prošle godine. Grupa je veoma jaka, ali mi se nećemo predavati. Ako ne bude povreda i ako se dobro uigramo, vjerum da možemo iznenaditi neke od ovih ekipa - rekao je Lojo.

BiH je u ovoj starosnoj kategoriji prvi put u A-diviziji, a Lojo naglašava da je cilj selekcije ostanak u A-diviziji.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.