Vujošević otpisao igrače Igokee iz repezentacije, Dodik najavio formiranje selekcije Republike Srpske

Avaz.ba

Prvak Bosne i Hercegovine Igokea mogla bi da spriječi svojim igračima da u budućnosti nastupaju za reprezentaciju ove zemlje.

To se može pretpostaviti iz poruke generalnog menadžera tima iz Aleksandrovca Igora Dodika, nakon što su košarkaši njegovog tima postali tehnološki višak u sastavu selekcije Duška Vujoševića.

Uoči početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019, Vujošević je iz tima za meč sa Švedskom (danas u 18h) izostavio Stefana Glogovca, Draška Albijanića, Nikolu Gajića i Darka Talića.

"Puna podrška momcima iz Igokee. Multietičnost na djelu. Vidimo se u budućim kvalifikacijama kada samostalna Republika Srpska bude igrala", poručio je Igor Dodik.

On je inače sin predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, a smatra da je Vujošević "odbacio" igrače njegovog kluba zbog međusobnog sukoba nakon što je bivši trener Partizana rekao da "BiH ima oblik srca, a srce tog srca je Sarajevo".

"Ako je stvaran razlog izostavljanja igrača Igokee neki navodni sukob koji je imao sa mnom, onda to definitivno nije u redu. Selektor ima pravo da bira tim, ali po mom sudu momci nisu to zaslužili. Svima je jasno šta je on želio da poruči. Ozbiljno sumnjam da je razlog taj verbalni sukob sa mnom. Aposlutno podržavam naše igrače bez obzira što su izostavljeni i oni će nastaviti da rade u našem klubu i da se dodatno razvijaju", rekao je Dodik za Mondo.ba.

BiH posle Švedske dočekuje Slovačku, 5. avgusta u Sarajevu. U Grupi A predkvalifikacija je još Armenija, a dva tima će proći u prvi krug kvalifikacija.

"Mislim da BiH neće daleko dogurati", ocijenio je čelnik Igokee.

Više o:

KK Igokea
NA VRH

Podijeli članak na