KOŠARKA

KOŠARKA | Reprezentacija BiH dočekuje Armeniju: 'Zmajevi' žele pune tribine

Piše: E.J.

9.8.2017

U grupi u kojoj nakon dva kola nijedan gost nema pobjedu, jasno je koliko bi skupo mogao koštati bilo kakav domaći neuspjeh u borbi za prva dva mjesta u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine. 

Svjesni su toga u taboru košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja će danas u Sarajevu (Velika dvorana Centra Skenderija "Mirza Delibašić", 20 sati) ugostiti Armeniju. 

Spremni za meč

Kako kaže naš selektor Duško Vujošević, današnji rival ima mnogo veći kvalitet nego ime u svijetu košarke. To potvrđuju pobjede Armenije nad Slovačkom i Švedskom. 

- Ono što je činjenica jeste da oni imaju tri Amerikanca i još nekoliko igrača s ozbiljnih američkih univerziteta - kaže Vujošević o selekciji koja u sastavu ima čak sedmoricu igrača rođenih u Sjedinjenim Američkim Državama!

- Igraju s velikom energijom, napravili su odlične rezultate, dobili su dvije utakmice kod kuće i ovdje dolaze s velikim samopouzdanjem. Kod kuće su igrali u pravom domaćinskom ambijentu, pred punim tribinama, a nadam da će i ovdje vidjeti sličnu sliku, samo kao gosti - dodaje iskusni stručnjak.

Ipak, Vujošević se nada da će "Zmajevi" odgovoriti na pravi način i upisati drugu domaću pobjedu zaredom. 

- Mi smo spremni za meč, osjeća se neka tenzija, ali se nadam da neće biti pritiska. Očekujem veliku podršku ovom mladom timu - rekao je selektor.

Treća četvrtina

Obrad Tomić, doskorašnji centar Kaknja, a od naredne sezone beogradskog Partizana, jedan je od debitanata u bh. selekciji. 

- Protiv Slovačke nas je u trećoj četvrtini podigla i podrška s tribina, što je, uz našu odbranu, presudilo da pobijedimo. I u meču protiv Armenije nadam se punoj dvorani.

Gosti imaju tri odlična Amerikanca, predvodi ih Rajan Boutrajt (Ryan Boatright), koji je u Cedeviti bio možda najbolji igrač ABA lige. Nadam se da ćemo odbrambeno odigrati dobro - rekao je Tomić. 

Odličnu atmosferu u ekipi istaknuo je i Edin Atić. Mladi bek "Zmajeva" dodao je da očekuje težak susret protiv ozbiljnog rivala, ali i da se nada novom trijumfu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.