KOŠARKA

Lojo: Mnogi nisu vjerovali u nas, ovo je tim koji ima budućnost

Avaz.ba

10.8.2017

Selektor ženske juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo sretan je zbog današnje pobjede selekcije BiH nad Grčkom, kojom su reprezentativke BiH izborile opstanak u A-diviziji.

Reprezentacija BiH je nakon tri poraza u grupnoj fazi te jednog u osmini finala danas u meču za plasman od devetog do 16. mjesta na Evropskom prvenstvu za igračice do 18 godina u Mađarskoj pobijedila selekciju Grčke sa 80:65. Ovom pobjedom su ujedno i osigurale opstanak u najjačoj diviziji evropske košarke, što je bio prvi cilj.

- Uspjeli smo ostvariti opstanak u A-diviziji s najmlađom ekipom na prvenstvu. Mnogi nisu vjerovali u nas, ovo je tim koji ima budućnost, pokazali su zavidan nivo zrelosti onda kada je bilo najpotrebnije. Ova pobjeda za nas je kao da smo igrali finale - kazao je Lojo.

Ističe da su košarkašice BiH u grupnoj fazi za protivnike imale renomirane timove, selekcije Francuske, Italije i Belgije a u osmini finala Češku koja važi za jednog od favorita za zlatnu medalju.

- Realno, nismo tu imali nekih velikih šansi, ali manje od 24 sata nakon toga smogli smo snage i zaista smo ostavili srce na parketu da ostvarimo taj naš prvobitni cilj, a to je opstanak u A-diviziji - ističe selektor bh. tima.

Do kraja prvenstva, kako kaže, košarkašice BiH igrat će rasterećeno i pokušati da ostvare što bolji plasman.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.