KOŠARKA

NBA u novom ruhu: Nike novi sponzor opreme

Avaz.ba

10.8.2017

Nešto više od dva mjeseca ostalo je do početka nove sezone u NBA ligi, a prva nedjelja avgusta donijela nam je promociju novih dresova koje je za klubove izradio novi tehnički partner najjače lige na svijetu.

Upućeni u dešavanja znaju da je NBA liga završila saradnju sa "adidasom" i da je "Nike" preuzeo na sebe posao dizajna i izrade dresova za sezonu 2017/2018.  Nedugo nakon što je NBA liga objelodanila da će "Nike" zamijeniti "adidas" među navijačima je postepeno počela da se stvara euforija jer su sa nestrpljenjem iščekivali da vide kako će izgledati oprema klubova koje podržavaju ili simpatišu. 

Sam dizajn opreme zavisiće od onoga što je "Nike" dogovorio sa klubovima, ali postoje dvije stvari koje će važiti za sve ekipe. Radi se o dobro poznatom logu pomenute kompanije koju će na desnoj strani dresa imati sve ekipe osim Charlotte Hornetsa koji se nalaze u vlasništvu Michaela Jordana i imat će dobro poznati "Jump man" logo firme koja sarađuje sa "Nike-om". 
Druga velika promena koja obuhvata sve franšize tiče se broja garnitura koje će svaka od ekipa imati. Umjesto dosadašnje dvije, za mečeve kod kuće i na strani, "Nike" će izraditi po četiri različite garniture za svaku od ekipa. 

Tako će prije početka svake utakmice domaćin birati garnituru u kojoj želi da nastupa, a gosti će morati da igraju u garnituri koja se najviše razlikuje od onoga što izabere domaćin.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.